Blogul lui Nicu Buculei

Prezentare Fii Liber la întâlnirile RLUG

Cu ocazia aniversării unui an de la lansarea proiectului Fii Liber, Nicu Buculei a ținut o prezentare pe această tema la întâlnirea lunară din mai a Grupului de Utilizatori Linux din România.

 

 

meniu:

Colecție de postere demotivaționale

După ce acum câteva săptămâni am învățat să facem postere demotivaționale folosind GIMP, astăzi ne amuzăm cu o galerie de artă formată din imagini create folosind tehnicile din acel tutorial.

imbratisari gratuite tricou ciori" calul de dar

meniu:

Cum să facem postere demotivaționale cu GIMP

Posterele demotivaționale sunt o variantă mai cinică și, poate uneori amuzantă, a posterelor motivaționale, ele conținând de obicei o fotografie și niște text, compus dintr-un titlu ce intrigă privitorul și un subtitlu care livrează gluma, să zicem cam așa:

 

 

postere demotivationale

 

Firefox 4, în sfârșit printre noi

După o așteptare de mai bine de un an, din ianuarie 2010 când a avut loc lansarea precedentei versiuni majore Firefox 3.6, în sfârșit astăzi este o zi importantă atât pentru comunitatea Mozilla, pentru utilizatorii de programe libere și cu sursă deschisă dar și pentru toți utilizatorii de internet: se lansează Firefox 4 și lumea nu va mai fi așa cum o știați.

 

firefox 4 - captura de ecran

meniu:

Coduri de bare QR cu programe libere

Codurile QR sunt coduri de bare matriceale (bidimensionale) ce pot fi citite de dispozitive speciale sau de telefoane mobile, constau într-un aranjament de blocuri negre așezat într-un pătrat alb și încapsulează ca informație text, adrese (URL) sau orice alt tip de date. În principiu arată așa:

 

 

 

 

coduri qr

 

 

Abonare la RSS - Blogul lui Nicu Buculei