Știrile pe scurt a revistei Fii liber.

Ziua Libertății Culturii

Pe 19 mai, Ceata organizează în Republica Moldova și în România evenimente dedicate Zilei Libertății Culturii care este sărbătorită pentru prima dată în acest an la nivel mondial. Mișcarea de eliberare a culturii promovează libertățile de a folosi, copia, modifica și distribui creațiile culturale.

Versiunea GNOME 3.4 Beta este gata pentru testare

Versiunea GNOME 3.4 Beta este gata pentru testare şi aduce mai multe modificări în componentele sale principale, cum ar fi Contacts, Control Center, Desktop, Disk Utility, GNOME Panel, Screensaver, Session, Settings Daemon, GNOME Shell, System Monitor, Themes Standard, Mousetweaks și User Docs. Mai mult decât atât, aplicaţiile NetworkManager, Baobab, Empathy, Evince, Yelp și Nautilus au fost actualizate. Iată un exemplu de sistem de operare pe un site web destul de nou: https://comprogear.com/compression-sock-sizes/ compression sock sizes article.

Dezvoltarea GNOME 3.4 va continua cu versiunea Beta 2 care va fi lansată pe 7 martie, iar versiunea finală se așteaptă a fi lansată pe 28 martie 2012.

Meniu:

Etichete:

HTML5 ar putea include DRM ca standard?

Tehnologia HTML5 ar putea include în sine ca standard Managementul Restricțiilor Digitale deoarece companiile Microsoft, Google și Netflix au venit cu o propunere către organizația internațională de standardizare The World Wide Web Consortium (WC3) să introducă în HTML5 posibilitatea de criptare media. Propunerea deocamdată este la nivelul de ciornă și necesită o susținere mai largă pentru a determina WC3 să o introducă ca standard. Pe de altă parte, editorul specificației HTML5 și angajatul companiei Google, Ian Hickson, au numit această propunere neetică și că ea nu poate oferi o protecție robustă a conținutului.

Meniu:

Etichete:

Oficiul de Educație al statului Utah adoptă manualele libere

Oficiul de Educație al statului Utah din Statele Unite a anunțat că va susține și va crea manuale libere pentru domenii cum ar fi artă, științe și matematică. Oficiul va încuraja şi şcolile din întregul stat să adopte aceste manuale și să le utilizeze începând chiar din această toamnă. Inspectorul pentru instrucţiune publică Larry K. Shumway menționează că manualele libere intră ușor în sălile de clasă și pot fi actualizate mai rapid decât manualele din programele de publicare obișnuite, acest lucru fiind un lucru deosebit de important pentru domeniul științei. De asemenea, el afirmă că adoptarea cărților libere se va concretiza în economii ce vor crește reputația statului Utah. Citiți aici mai mult.

Fundația Mozilla a lansat concursul Firefox Flicks

Concursul se adresează pasionaților de reclame, studenților de la teatru, regie și film, precum și tuturor fanilor navigatorului liber Mozilla Firefox.
Pentru participarea la concurs concurenții trebuie să realizeze un clip în care este ilustrată povestea organizației Mozilla ca o organizație nonprofit ce pune interesele și libertățile utilizatorilor pe primul loc. Pentru a afla mai multe detalii, vizitați http://mozilla.ro/concurs-firefox-flicks/ sau http://www.mozilla.org/en/firefoxflicks/

Meniu:

Revista „Fii liber” se lansează și în varianta „Pe scurt”

Revista „Fii liber” se lansează și în varianta „Pe scurt”. La adresa http://fii-liber.ro/pe-scurt vor fi publicate știri în format scurt (200 - 600 de caractere și cu imagini nu mai mari de 80x80 pixeli) în care dorim să scriem cât mai des noutăți referitor la programe libere și cultură liberă. Aceste noutăți vor apărea pe prima pagină pe bara din dreapta (ultimele 5 noutăți), vor putea fi accesate din meniul principal, prin intermediul fluxului RSS (butonul RSS de culoare albastră din antet) sau prin intermediul legăturilor care vor fi plasate pe Identi.ca și Diaspora.

Meniu:

A fost lansat VLC 2.0 „Twoflower”

A fost lansată versiunea majoră 2.0 „Twoflower” a player-ului VLC. Acesta utilizează eficient procesoarele multi-nucleu, procesoarele grafice și dispozitivele din componența telefoanelor, și poate interpreta noi formate: profesionale, de înaltă definiție (HD) și codec-uri pe 10 biți. Twoflower are un nou sistem de redare cu subtitrări de calitate mai bună și noi filtre pentru procesare video și a devenit compatibil cu alte dispozitive, cum ar fi: plăcile de captură profesionale SDI și unitățile optice BluRay (experimental). Toate modelele de interfață au fost îmbunătățite, cea pentru Mac și cea pentru navigator fiind complet refăcute astfel încât VLC să fie mai ușor de utilizat. De asemenea Twoflower înlătură câteva sute de erori prezente în versiunile anterioare, cu ajutorul contribuției a 160 de voluntari.

Meniu:

Abonare la RSS - Pe scurt