Richard Stallman vine în România pentru lansarea Fundației Ceata

Pe data de 22 februarie 2013 de la ora 14,00 Fundația Ceata organizează un eveniment public ce marchează dobândirea statutului juridic de fundație. Pe parcursul celor aproape 5 ani de existență Ceata a activat ca grup informal, militând pentru libertățile utilizatorului. Evenimentul de lansare va avea loc în sala Aula Magna din Facultatea de Drept a Universității din București.

Fundația Ceata îl are ca invitat special la acest eveniment pe dr. Richard M. Stallman, fondatorul proiectului GNU și președintele organizației Free Software Foundation. Încă din 1983 până acum, Richard Stallman este principalul promotor al libertăților utilizatorului de calculator. Acesta va susține un discurs non-tehnic intitulat „Free Software and Your Freedom” (rom. „Programele libere și libertatea ta”), în care va vorbi despre mișcarea pentru programe libere și cât de important este ca utilizatorii să poată coopera și să-și poată controla calculatorul.

S-a lansat Firefox 5 Beta!

Prima versiune a Firefox 5 Beta din cadrul noilor faze rapide de dezvoltare este gata să fie testată atât pe calculatoare cât și pe telefoanele mobile!

Firefox 4, în sfârșit printre noi

După o așteptare de mai bine de un an, din ianuarie 2010 când a avut loc lansarea precedentei versiuni majore Firefox 3.6, în sfârșit astăzi este o zi importantă atât pentru comunitatea Mozilla, pentru utilizatorii de programe libere și cu sursă deschisă dar și pentru toți utilizatorii de internet: se lansează Firefox 4 și lumea nu va mai fi așa cum o știați.

 

firefox 4 - captura de ecran

meniu:

'Nightmares By Design': Death Metal liber de la Severed Fifth

Nightmares By DesignSevered Fifth este o trupă Death Metal care cântă muzică liberă. După succesul anterior cu "Denied By Reign", trupa a lansat un nou album numit Nightmares By Design.

Abonare la RSS - lansare