Concursul de fotografie liberă a monumentelor din România

În luna septembrie, 17 țări din Europa vor organiza un concurs de fotografie destinat promovării monumentelor istorice din zona respectivă. Principiul concursului va fi unul federativ: fiecare țară va organiza propriul concurs, apoi câștigătorii vor participa la concursul european. Condițiile de participare sunt simple, cea mai importantă fiind licențierea imaginilor sub o licență liberă Creative Commons.

Concursul din România va fi organizat de Wikipedia în limba română și Asociația ProLinux. Domeniul monumentelor istorice și al siturilor arheologice a fost identificat ca unul deficitar ca imagini în cadrul Wikipediei în limba română, astfel încât acest concurs va ajuta nu numai la mărirea numărului de imagini libere disponibile, dar și la ilustrarea articolelor despre monumente de pe Wikipedia cu imagini de calitate.

Monumentele din România sunt clasificate de Ministerul Culturii pe Lista Monumentelor Istorice, disponibilă online pentru toți cei interesați. Fiecare monument este identificat unic printr-un așa-numit "cod LMI", care va fi folosit și la identificarea imaginilor încărcate în cadrul concursului.

Cei care doresc să participe trebuie să urmeze următorii pași între 1 și 30 septembrie 2011:

  • să afle codul LMI din listele puse la dispoziție pe Wikipedia
  • să încarce imaginea fie la Wikimedia Commons, fie la Flickr (și să-l adauge în grupul WLM2011RO). De pe Flickr, imaginile vor fi ulterior încărcate pe Wikimedia Commons. 

După terminarea concursului, juriul va trece prin imagini și va desemna până la sfârșitul lunii octombrie cei 10 câștigători ai premiilor naționale.

Mult succes!

Adaugă comentariu nou

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <sub> <sup> <small> <img>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Enter the characters shown in the image.