Bookmark Panel+ iese cu versiunea 1.0 după hacatonul Cetei

Sâmbătă, 8 octombrie, Ceata a organizat un hacaton orientat pe tehnologii Mozilla, la care au fost invitați și dezvoltatorii din cadrul Concursului de Extensii pentru Firefox.

Ne-am adunat doar patru oameni, dar scopul hacatonului a fost atins. Am discutat despre modul de dezvoltare al extensiilor, am schimbat păreri și impresii despre proiectele noastre și, probabil cel mai important, am codat!

Pe parcursul serii am reușit să finalizez extensia mea, Bookmark Panel+ aducând-o astfel la o frumoasă versiune de lansare 1.0.0.

Extensia a fost publicată și poate fi descarcată de la adresa: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/bookmark-panel/

Bookmark Panel+ este o extensie ce are ca principal scop înlocuirea versiunii clasice de bară de semne de carte (eng. Bookmark Toolbar) cu o soluție mult mai eficientă atât ca spațiu, cât și ca utilizare. Astfel se poate renunța la afișarea acesteia și beneficia de spațiu suplimentar, totodată oferind navigatorului și o interfață mai curată.

Bookmark Panel+ preia și afișează toate semnele de carte într-o fereastră pe centrul ecranului.

Pentru a afișa fereastra, se pot utiliza mai multe metode toate aducând un plus de funcționalitate. Comanda de taste (setată standard CTRL + Q), clic pe pictogramă sau executarea unui simplu clic pe marginea stângă a navigatorului în modul maximizat.

Cei pentru care Firefox reprezintă în primul rând personalitate, extensia pune la dispoziție o pagină specială pentru setări. Astfel, se pot configura dimensiunile ferestrei de semne de carte, se poate schimba comanda de taste pentru afișare, seta orice imagine ca fundal al ferestrei, dar și selecta una dintre cele 2 teme puse la dispozitie: pe alb sau negru.