A apărut Ubuntu 11.10

Echipa Ubuntu a lansat pe 13 octombrie versiunea 11.10 „Oneiric Ocelot” a celei mai populare distribuții GNU/Linux pentru calculatoare personale!

Ubuntu este o distribuție recunoscută pentru accesibilitatea interfeței cu utilizatorul, este bazată pe Debian GNU/Linux și este sponsorizată de compania Canonical.

Bucureștenii au sărbătorit Ziua Libertății Programelor în Herăstrău

Acum câteva zile, v-am invitat în Parcul Herăstrău să sărbătoriți Ziua Libertății Programelor alături de Ceata. Entuziaști, ne-am prezentat și am încercat să realizăm ceea ce ne-am propus, iar trecătorii au răspuns inițiativei noastre destul de bine. Unii dintre ei s-au arătat foarte interesați chiar dacă nu au mai utilizat programe libere, alții încercaseră deja programele libere și nu erau prea încântați, pentru că li s-au părut mai „slabe” decât programele proprietare.

Meniu:

Vreau să învăț GNU/Linux! De unde încep?

Ce este GNU/Linux?

GNU/Linux este o familie de sisteme de operare bazată pe nucleul Linux. GNU/Linux a început să se facă remarcat în ultima perioadă datorită facilităților pe care le oferă: mediu mai stabil, mai sigur (nu vei găsi mulți viruși pe GNU/Linux), mai rapid, multe dintre distribuții au o interfață prietenoasă. Este foarte apreciat ca sistem de operare pentru servere.

Meniu:

Abonare la RSS - ubuntu