A apărut Ubuntu 11.10

Echipa Ubuntu a lansat pe 13 octombrie versiunea 11.10 „Oneiric Ocelot” a celei mai populare distribuții GNU/Linux pentru calculatoare personale!

Ubuntu este o distribuție recunoscută pentru accesibilitatea interfeței cu utilizatorul, este bazată pe Debian GNU/Linux și este sponsorizată de compania Canonical.

Windows 8 și Pornirea Securizată pun în pericol libertatea utilizatorilor

Microsoft presează companiile producătoare de calculatoare să implementeze așa numita „Pornire Securizată” (eng. Secure Boot) dacă vor să-și promoveze calculatoarele ca dispozitive compatibile cu Windows 8. Scopul declarat al „Pornirii Securizate” este să prevină încărcarea sistemelor de operare neautorizate și a programelor maligne (eng. malware).

Fundația Programelor Libere (FSF) a lansat recent o campanie de conștientizare, fiind îngrijorată că Microsoft și producătorii de calculatoare vor implementa „Pornirea Securizată” astfel încât utilizatorii să nu poată rula pe acele  calculatoare un alt sistem de operare în afară de Windows. Dacă nu li se va permite utliizatorilor să autorizeze ei singuri sistemele de operare în care au încredere, aceștia nu vor mai putea instala și folosi sisteme de operare libere (cum este GNU/Linux) fără a recurge la modificări complicate și riscante ale calculatorului.

Abonare la RSS - gnu linux