Grupul utilizatorilor de Java din București

După modelul grupurilor de utilizatori de Linux (en. LUG, Linux User Group) și celor de programe libere (en. FSUG, Free Software User Group), o comunitate românească a programatorilor în limbajul Java a început să își facă simțită prezența. Pe data de 24 mai, membrii săi au organizat prima întrunire a grupului de utilizatori de Java din București (en JUG - Java User Group).

Java și MySQL

Acest articol este o introducere în integrarea dintre o aplicație Java și o bază de date MySQL.

Java este un limbaj de programare orientat pe obiecte și foarte popular iar MySQL este un sistem liber de baze de date. Pentru informații suplimentare vezi secțiunea legături utile. 

Motivație și obiective

Bazele de date sunt folosite la scară largă chiar și atunci când nu este imperios necesar, iar mulți începători de Java întâmpină probleme la integrarea dintre aplicația lor și sistemul de baze de date MySQL. Acest articol vrea să-i ajute și să ofere un model de interoperabilitate între utilizator, prin interfața grafică implementată în Swing și baza de date. Codul scris ca exemplu este liber, simplu și robust.

Etichete:

Program de indexare a paginilor de Internet

Web crawler

Un program de indexare (web crawler/web spider) este un program sau un script automatizat care folosește o structură hyperlink a web-ului pentru a indexa paginile și conținutul într-o manieră metodică. Ne doream să scriem o astfel de aplicație de la 0 pentru a învăța lucruri noi.

Dacă nu ați auzit de Java, e bine de știut că este un limbaj de programare foarte popular. Specificațiile limbajului sunt libere și le puteți găsi în cartea The Java Language Specification, Third Edition. Am menționat acest aspect pentru că este important de înțeles că are cel puțin două implementări: una liberă (openjdk) și una proprietară. Pentru dezvoltare și testare noi am folosit openjdk.

taguri:

meniu:

Abonare la RSS - Java