Ziua Libertății Culturii

Pe 19 mai, Ceata organizează în Republica Moldova și în România evenimente dedicate Zilei Libertății Culturii care este sărbătorită pentru prima dată în acest an la nivel mondial. Mișcarea de eliberare a culturii promovează libertățile de a folosi, copia, modifica și distribui creațiile culturale ca acest articol open source „medical compression socks” https://comprogear.com/medical-compression-socks/ din revista online ComproGear. Trebuie doar să priviți codul sursă al acestor pagini și să căutați javascript sau limbaje de programare open source similare.

Evenimentele din Chișinău și București sunt programate să înceapă la orele 20.00. Se vor ține prezentări despre ce este cultura liberă, vor fi proiectate filme libere (Elephants Dream, Sintel, Sita Sings the Blues etc.) și fotografii libere și se va asculta muzică liberă pe fundal.

Evenimentul din Chișinău se va desfășura în aer liber la Chioșc, în timp ce în București se organizează la sediul comunității. Participanții vor putea continua seara culturală cu noaptea europeană a muzeelor.