Cursul de Dezvoltare Liberă organizat de ROSEdu ajunge la a patra ediție

Cursul de Dezvoltare Liberă (CDL) este un curs/laborator alternativ programei de studii, cu o durată de 8 - 9 săptămâni, organizat de Asociația ROSEdu pentru studenții din Universitatea Politehnica din București. În acest curs, studenții învață să dezvolte programe libere folosind unelte libere și eficiente, dar și să se integreze în comunitățile din jurul proiectelor la care lucrează.

În urma succesului edițiilor CDL de primăvară, ROSEdu a anunțat că anul acesta are loc prima ediţie de toamnă, componența cursului rămânând asemănătoare edițiilor precedente. Astfel, pe 15 septembrie a început a patra ediției a Cursului de Dezvoltare Liberă. Studenții pot contribui cu cod la unul din proiectele propuse: editorul Kate din KDE, jocul de strategie în timp real Unknown Horizons (ro. Orizonturi Necunoscute), unealta de generarea a diagramelor de cod IxCode, baza de date CUBRID și dicționarul DEX online.

Prin intermediul acestui curs organizatorii își propun să asigure studenților participanți atât o bază teoretică, prin prezentări și laboratoare, dar mai ales o experiență practică prin realizarea primelor contribuții semnificative la programe libere, sub îndrumarea unui mentor.

Notă: Acest articol redactat de echipa revisteii Fii liber conține informații de pe situl proiectului CDL preluate sub licența liberă GNU FDL.