Atelier de instalat GNU+Linux la Cluj

Fundația Ceata va organiza primul său atelier de instalat distribuții ale sistemului liber GNU+Linux, sub coordonarea grupului local din Cluj, Ceata din Cluj. Acesta va avea loc în Cluj-Napoca în data de 24 Noiembrie 2012 la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

La eveniment, participanții sunt așteptați să se prezinte cu calculatoarele lor portabile cu bateriile încărcate. Voluntarii îi vor asista în procesul de instalare de distribuții de GNU+Linux la alegere între Trisquel, Parabola (ambele complet libere), openSUSE (o distribuție cunoscută) și Rogentos (o nouă inițiativă românească).

A apărut Pinta 1,4

Pinta este un editor de imagini mai simplu decât GIMP, dar destul de puternic, prezentând numeroase opțiuni de editare.

Pinta a fost realizat după modelul lui Paint.NET care este un program de Windows gratuit, dar nu liber așa cum este Pinta. Pinta este, de asemenea, scris în C#, dar folosește tehnologia liberă Mono GTK# și de aceea este o aplicație multi-platformă.

Instalarea distribuției Trisquel GNU/Linux 5.0, actualizarea sistemului și instalarea unui program

Acest ghid sumar, prezintă instalarea distribuției Trisquel GNU/Linux în paralel cu Windows, prin redimensionarea unei partiții NTFS, actualizarea sistemului și instalarea unui program nou. Există metode mai avansate de instalare, dar acest ghid a fost scris pentru persoanele care nu au mai instalat niciodată o distributie GNU/Linux.

Meniu:

Proiectul Trisquel a lansat vesiunea 5.0 „Dagda”

De Ziua Libertății Programelor, proiectul Trisquel GNU/Linux a lansat noua versiune a distribuției, 5.0 STS „Dagda”! Sunt disponibile atât ediția standard bazată pe mediul grafic GNOME, cât și Trisquel Mini cu mediul grafic LXDE.

Utilizatorii care folosesc versiunea Trisquel 4.5 pot trece la noua versiune folosind aplicația de gestiune a actualizărilor, update-manager, reinstalarea întregului sistem nefiind necesară.

Pentru o instalare avansată (pentru servere, RAID/LVM, criptată, etc.) se recomandă folosirea imaginilor de instalare prin rețea, netinstall.