de Nicu Buculei, publicat Vineri, 28 Ianuarie 2011
Hai să ne lăsăm mintea să zburde puțin pe tărâmuri fantastice și să încercăm azi să învățăm să desenăm cu Inkscape niște clădiri care ar putea fi folosite pentru un joc pe roluri (RPG) cu temă fantastică, să mergem în lumea vitejilor, a zânelor, vrăjitoarelor și dragonilor.
Ce voi prezenta în continuare nu este strict un tutorial, cred că i-am putea spune și "cum se fabrică" pentru că este descrierea procesului pe care l-am folosit eu la crearea unui set de asemenea elemente. Sunt multe căi alternative pe care puteți ajunge la un rezultat asemănător și vă rog să experimentați pe cont propriu, de exemplu conturul poate fi desenat cu unealta pentru caligrafie, simplificarea nodurilor se poate face automat, umplerea spațiilor libere se poate face și ea cu o unealtă automată (paint bucket) sau pentru colorare puteți folosi culori simple în loc de gradienți.
de Nicu Buculei, publicat Vineri, 03 Decembrie 2010
Introducere
Dacă vă era dor să mai desenăm împreună ceva amuzant și cu ocazia asta să mai învățăm și câte ceva despre crearea graficii vectoriale cu Inkscape, vă propun acum să ne jucăm cu o rachetuță. Scopul este să producem ceva ca această imagine, nu foarte realist dar ușor de recunoscut ca fiind o rachetă și cel mai important, să fie (sper) amuzant și ușor de făcut chiar și de cineva care folosește Inkscape pentru prima dată.
de Nicu Buculei, publicat Miercuri, 17 Noiembrie 2010
Azi ne vom amuza puțin folosind programul pentru grafică vectorială Inkscape pentru a desena niște personaje amuzante, asemănătoare cu inamicii, numiți "stafii" ("ghosts") din celebrul joc clasic Pac-Man.
Procesul este destul de ușor, începe cu puțină editare de noduri care este, de fapt, cea mai grea parte și apoi continuă cu elipse, gradienți și ceva „blur” (neclaritate).
Comentarii recente