Se iau măsuri pentru apărarea libertății utilizatorilor de Linux

În sfârșit, avem o veste îmbucurătoare privind apărarea libertății utilizatorilor nucleului Linux. Hăcuitorii de la Samba se alătură organizației Software Freedom Conservancy (ro. păstrarea libertății programelor) în lupta contra celor care încalcă licența GNU GPL care acoperă codul nucleului Linux.

FSF a relansat Directorul de Programe Libere

Sigla Fundației Programelor LibereLa începutul acestei luni, Fundația Programelor Libere (FSF - Free Software Foundation) a anunțat relansarea proiectului „Directorul de Programe Libere”, la aproape 10 ani de la apariția sa. Directorul listează pe categorii peste 6.800 de programe din lumea întreagă ce pot fi rulate, copiate, modificate și distribuite de orice utilizator.

Încă o distribuție complet liberă: Parabola GNU/Linux!

Parabola GNU/Linux-libre s-a alăturat listei distribuțiilor GNU/Linux complet libere a Fundației pentru Programe Libere (FSF). Din această listă mai fac parte încă opt distribuții ce urmează ghidul distribsistemelor de operare libere întreținut de fundație și care specifică că aceste sisteme conțin și recomandă utilizatorilor doar programe libere.

 

Conferința Fedora

Comunitatea Fedora organizează Conferințe ale Utilizatorilor și Dezvoltatorilor Fedora, pe scurt FUDCon, care sunt ocazii pentru contribuitori și susținători de a se întâlni periodic, a se cunoaște mai bine, a face schimb de experiență, a învăța, a lucra, a planifica acțiuni viitoare dar și a socializa. Conferințele au loc anual în America de Nord, Europa și începând de anul acesta, și în America de Sud.

fudcon
grup de membrii ai comunității Fedora

Meniu:

Abonare la RSS - linux