Pensule libere pentru GIMP

GimpBrush este o nouă și probabil unică colecție de pensule complet libere pentru GIMP, puse la dispoziție sub licențele Creative Commons Atribuire și Creative Commons Atribuire - Distribuire în condiții identice. Și situl se reînnoiește în fiecare zi cu pensule de la contribuitorii săi artiști!

Pentru a ușura navigarea, toate pensulele sunt atent aranjate pe categorii și etichetate. Pagina fiecărei pensule conține numele autorului cu legătură la pagina personală și o legătură la licența pensulei, conform condițiilor de distribuire.

Pentru că este necesar ca pensulele promovate pe GimpBrush să fie complet libere, mai mulți artiști au decis să elibereze o parte din colecțiile lor personale de pensule și să le împărtășească utilizatorilor de GIMP din întreaga lume, astfel devenind contribuitori ai proiectului GimpBrush.

GimpBrush promovează utilizarea lui GIMP, programul liber de manipulare grafică din cadrul proiectului GNU, ca alternativă la programul proprietar mai cunoscut, Photoshop. GimpBrush rulează pe platforma liberă Wordpress, personalizată cu ajutorul editorului liber Notepad++.

Inițiatorul proiectului, un tânăr artist entuziast pe nume Eugen Strătilă, invită vizitatorii să folosească fără restricții pensulele disponibile la GimpBrush și să contribuie cu noi pensule libere, completând un formular de contact simplu.