Panvirt - un nou proiect lansat de Ceata

Ceata are plăcerea să anunțe cel mai nou proiect al comunității, Panvirt, și să invite toți contribuitorii sâmbătă de la ora 15.00 la sediu pentru a sărbători!

Panvirt este o platformă minimalistă și liberă pentru administrarea de la distanță a mașinilor virtuale de tip KVM, folosind protocolul HTTP și formatul JSON. Autorul și dezvoltatorul principal este Andrei Nistor, un contribuitor important la programele libere scrise de Ceata.

Scopul proiectului

Proiectul își propune să creeze suportul necesar pentru orice tip de mașină virtuală (de aici numele pan + virt) și să păstreze codul simplu pentru a fi ușor de adaptat în funcție de nevoi.

Dependențe

Platforma este realizată cu Ruby on Rails și se bazează pe biblioteca liberă libvirt și interfața liberă din Ruby la aceasta, virt.

Licența

Licența codului scris în cadrul proiectului este GNU AGPLv3+, care îi asigură pe utilizatorii serviciilor bazate pe platformă (sau pe derivate ale acesteia) că sunt liberi să o studieze, copieze, modifice și distribuie în orice scop, cu condiția să păstreze licența și lista autorilor originali.

Contribuții

Codul poate fi descărcat din depozitul oficial folosind comanda:

git clone http://git.fii-liber.ro/panvirt.git

Contribuitorii care au deja cheia publică adăugată pe fii-liber.ro pot folosi comanda cu acces de scriere prin SSH:

git clone git@fii-liber.ro:panvirt.git

Depozitul de cod poate fi vizualizat și din navigator la adresa http://fii-liber.ro/proiecte/panvirt/depozit.

Pentru întrebări și contribuții vă invităm să ne scrieți pe lista de discuții panvirt@liste.fii-liber.ro!

Utilizatori

Panvirt este folosit de concursul Hack a Server pentru gestionarea mașinilor virtuale puse la dispoziția hăcuitorilor participanți spre a fi penetrate. Inițiatorii concursului îl sprijină financiar pe dezvoltatorul principal al proiectului Panvirt.

Meniu: