Mozilla Firefox la ROSEdu Tech Talks

ROSEdu Tech Talks este un șir de evenimente organizate de asociația ROSEdu în Universitatea Politehnica din București, care găzduiește prezentări tehnice despre diferite tehnologii libere.  Acestea au ca scop familiarizarea participanților cu noțiuni și metode pentru dezvoltarea de programe pentru calculator,  îmbunătățirea securității sistemelor de calcul,  administrarea proiectelor tehnice și multe altele.

ROSEdu a inițiat proiectul în 2009 și l-a continuat în 2010 și 2011, totalizând până în prezent 18 prezentări. Temele abordate au fost: compilatoare, editoare, sisteme de versionare, limbaje de programare, rețelistică și securitate.

Prima prezentare din noua sesiune de „ROSEdu Tech Talks” va avea ca temă tehnologiile libere ale organizației Mozilla.

Valentin Goșu, membru în Comunitatea românească Mozilla, dezvoltatorul principal al extensiei Video Sidebar pentru Firefox și coordonatorul concursului de extensii pentru Firefox organizat de comunitatea Ceata, va susține o prezentare despre tehnologiile Mozilla cu subiectele:

  • dezvoltarea de extensii pentru Firefox
  • contribuții la codul navigatorului Firefox
  • demonstrații ale proiectului Boot to Gecko

Echipa de organizare îi așteaptă pe toți cei interesați să contribuie la proiectele comunității Mozilla joi, 29 martie 2012, de la ora 18, în sala EG106a din Facultatea de Automatică și Calculatoare (intrare directă dinspre bd. Iuliu Maniu).