Instalarea distribuției Trisquel GNU/Linux 5.0, actualizarea sistemului și instalarea unui program

Acest ghid sumar, prezintă instalarea distribuției Trisquel GNU/Linux în paralel cu Windows, prin redimensionarea unei partiții NTFS, actualizarea sistemului și instalarea unui program nou. Există metode mai avansate de instalare, dar acest ghid a fost scris pentru persoanele care nu au mai instalat niciodată o distributie GNU/Linux.

Trisquel GNU/Linux este o distribuție GNU/Linux ce folosește o variantă complet liberă a nucleului Linux, distribuită de proiectul Linux-libre. Scopul principal al acestui proiect este producerea unui sistem de operare construit în totalitate din programe libere („liber” se referă la libertatea de utilizare, modificare și distribuire, certificată prin licență) care să fie ușor de folosit, complet și bine tradus.

Dacă aveți nevoie de ajutor, vizitați forumul comunității Trisquel sau abonați-vă la lista proiectului. De asemenea puteți găsi ajutor aderând la grupul trisquel din rețeaua identi.ca.

Pe lângă imaginile de mai jos, puteți viziona înregistrări video sau puteți asculta înregistrări audio ale acestui ghid.

Video

Audio

<a title="alt=" faceți="" click="" pentru="" a="" vedea="" în="" rezoluție="" mai="" mare"="" data-cke-saved-href="http://fii-liber.ro/sites/default/files//1.png" href="http://fii-liber.ro/sites/default/files//1.png">

Meniu: