Mozilla anunță un nou concurs de extensii pentru Firefox

Pentru că zilele însorite de vară au trecut de mult și ziua se tot scurtează, Mozilla vrea să aducă din nou soarele în viața ta (asta dacă nu locuiești în emisfera sudică) cu un nou concurs de extensii pentru Firefox, acum, spre sfârșitul anului!

În această toamnă toată lumea vorbește de extensii care nu necesită repornirea navigatorului. Așa că, pentru a fi acceptat în concurs, extensia ta trebuie să funcționeze fără repornire și să fie compatibilă cu ultima versiune beta a navigatorului liber Firefox. Află cum poți să faci și tu astfel de extensii folosind constructorul de extensii (eng. Add-on Builder) și trusa de unelte pentru dezvoltarea de extensii (eng. Add-on SDK) sau citește documentația aferentă din rețeaua dezvoltatorilor Mozilla (eng. MDN = Mozilla Developer Network) și jurnalul lui Dave Townsend.

Colecția de extensii va fi promovată prin multe canale, printre care se află: interfața de administrare a extensiilor (eng. Add-on Manager), galeria de extensii întreținută de Mozilla (eng. Add-ons Gallery) și jurnalele Firefox.

Toate extensiile trimise vor fi revizuite de echipa care stabilește extensiile promovate, după criteriile:

  1. Calitatea funcțiilor
  2. Experiența utilizatorului
  3. Originalitate
  4. Utilitate
  5. Performanță
  6. Securitate

Ca să câștigi un loc în acestă colecție, este suficient să-ți trimiți extensia la adresa amo-featured@mozilla.org.

Termenul limită este 9 noiembrie, la 10.59, ora României. Dacă câștigi, Mozilla te va contacta la scurt timp după expirarea termenului. Poți să descarci regulile concursului de aici.

Echipa Mozilla îți urează mult succes! :-)

Acest articol liber a fost preluat sub licența CC-BY-SA 3.0 din jurnalul comunității Mozilla și tradus de echipa revistei „Fii liber”.