Lansarea versiunii 18 a navigatorului Firefox la Iași

În data de 19 ianuarie 2013, începând cu ora 14:00 în sala C309 din cadrul Facultății de Informatică va avea loc evenimentul de lansare a versiunii 18 a navigatorului Mozilla Firefox, eveniment organizat de către Fundația Ceata și sponsorizat de către Mozilla (pagina oficială).

Evenimentul a fost creat din dorința de a-i informa pe profesori, studenți, elevi și profesioniști cu privire la noua versiunea a navigatorului Firefox 18, dar și pentru a le prezenta alte informații conexe. În cadrul evenimentului se vor ține cinci prezentări, după cum urmează:

După finalizarea prezentărilor toate persoanele interesate de Mozilla sau Fundația Ceata vor lua parte la o discuție liberă.

Despre proiectul Mozilla (mozilla.org)

Proiectul Mozilla a  început în 1998 și este foarte cunoscut pentru navigatorul liber Firefox pe care îl dezvoltă. Prin activitătile desfășurate, Mozilla urmărește atingerea scopului declarat în manifestul Mozilla, de a susține deschiderea Internetului. Pe lângă navigatorul liber Firefox pentru birou, comunitatea Mozilla mai dezvoltă versiunea de mobil a lui Firefox, sistemul de operare liber pentru mobile numit Firefox OS bazat pe tehnologiile din navigatorul Firefox și o mulțime de alte programe libere. Mozilla mai organizează și un accelarator pentru programe libere comerciale, WebFWD. Proiectul Mozilla este susținut juridic de fundația și corporația cu același nume.

Despre Fundația Ceata (fii-liber.ro)

Grupul Ceata a luat ființă în anul 2008 și este acum în curs de înregistrare ca fundație, astfel devenind prima fundație din România care susține programele libere. Printre cele mai importante proiecte susținute până acum de Ceata se numără: „Fii liber”, proiect prin intermediul căruia s-a dorit informarea societății românești despre programele libere și artele libere, despre drepturile și libertățile pe care le putem avea utilizând tehnologia, concursul de extensii pentru Firefox, campania “Salvați MySQL” în română, „Ziua libertății documentelor” din 2010 și 2012 și „Ziua libertății programelor” din 2011.

(C) 2013 Fundația Ceata. Text publicat sub licența liberă Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0.