Vara 2010 în Ceata
A venit vara, e cald și soare. Parcă e prea cald, mai ales dacă stai în București. Vine și vacanța, o veste bună printre multe altele proaste: a început sesiunea și urmează examene care mai de care mai grele. Întrebarea pe buzele tuturor este: ce faci în vacanță? Dacă ești pasionat de tehnologie, probabil vrei să faci ceva care să-ți folosească mai târziu, în carieră.
În acest timp, voincii Cetei se grăbesc să facă „gâlceavă” pentru atragerea unor noi contribuitori la programe libere. Ei vor sprijini cele mai inovative trei proiecte înscrise să prindă formă chiar în vara aceasta! Dezvoltarea proiectelor selectate durează 2 luni și în funcție de rezultate, va fi susținută să continue. Pe pagina iniațitivei găsești informații detaliate.
Pe scurt, poți contribui ca mentor sau ca dezvoltator la punerea în practică a unei idei tari. Inițial fiecare echipă este formată dintr-un mentor și un dezvoltator ce colaborează în mod direct și continuu pe perioada celor 2 luni. Evident, echipa își asumă responsabilitatea unui proiect ambițios, dar dacă acesta reușește să ajungă în faza demonstrativă, lucruri frumoase se vor întâmpla: atât mentorul cât și dezvoltatorul vor primi tricouri personalizate cu Ceata, dezvoltatorul va primi 1000 de RON și cel mai important, programul va avea impact și astfel va putea primi noi contribuții pe partea de testare, de codare și de ce nu, financiară (prin donații sau servicii).
Care sunt criteriile de selecție? Cele trei căpetenii ale Cetei vor alege proiectele (idee + mentor + dezvoltator) în funcție de noutatea ideii și de competențele membrilor echipei.
Cui i se adresează inițiativa? Inițiativa se adresează pasionaților de calculatoare care vor să facă ceva nou, deosebit. Nu vei fi învățat să programezi, pentru că probabil ai urmat deja astfel de cursuri. Vei inova, vei experimenta și vei lucra într-o comunitate. Iar cunoștințele de bază din facultate și entuziasmul (să cauți, să afli, să întrebi, să schimbi, să combini, să creezi) îți vor fi de mare ajutor în această provocare.
Avantajul cel mai important al implicării într-un astfel de proiect este notorietatea. Dacă reușești, creația ta liberă va fi folosită, va influența noi proiecte și va deschide oportunități pentru noi afaceri. Va conta mai mult decât ani de experiență ca dezvoltator de programe proprietare (al căror cod rămâne ascuns, în proprietatea firmei unde vei fi lucrat).
Îndrăznește, înscrie-te acum pe sait!
Comentarii
La mare, la soare, fetitele sunt goale...
Tre sa avem grija sa nu ne intre nisipul in portabil
Vrei să zici, să nu ne dea cu nisipul în portabil. :-P
nimic pe site despre FLOSScamp? :) sau nu vad eu
l-a postat irina :) http://fii-liber.ro/flosscamp-2010
Vom avea un articol despre Flosscamp 2010 până la sfârșitul acestei săptămâni!